Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Vásárlási feltételek

Az online áruház általános szerződési feltételei (www.HerbalTrafik.eu)

 

 

I. cikk

 

Definíciók

 

A weboldal (e-shop) üzemeltetője a HerbalTrafik s.r.o.. székhelye: Hlavná 22, 943 01 Párkány.

Az eladó a HerbalTrafik s.r.o. székhelye: Hlavná 22, 943 01 Párkány.

A www.HerbalTrafik.eu e-shopban kínált áruk és szolgáltatások szállítója a Fullpost s.r.o. székhelye: Hlavná 22, 943 01 Párkány.

Vásárló minden olyan e-shop látogató, aki kötelező érvényű megrendelést hozott létre az e-shopon keresztül. törvény alkalmazásában, így különösen az 1. sz. 102/2014. fogyasztó az a természetes személy, aki a fogyasztói szerződés megkötése és teljesítése során nem üzleti tevékenysége, munkavégzése vagy foglalkozása körében jár el.

Az e-shop az interneten elhelyezett, nyilvánosan elérhető számítógépes rendszer, amely lehetővé teszi áruk és szolgáltatások távoli, elektronikus eszközön keresztüli megrendelését.

Áruk vagy szolgáltatások az e-shop oldalain közzétett minden olyan termék, amely megrendelhető (van feltüntetett ára, és ez az ár nem nulla).

A vásárló teljes mértékben elfogadja az elektronikus kommunikációt, különösen az e-shopon keresztül, e-mailben, valamint telefonon, mindaddig, amíg vitathatatlan, hogy az eladó a vevővel vagy az általa meghatalmazott személlyel kommunikál.

Az eladó és a vevő közötti olyan kapcsolatra, amely nem elektronikus eszközökön keresztül, távolról keletkezett, és nem az információs társadalommal összefüggő szolgáltatást nyújtó és az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás igénybevevője közötti kapcsolat, jelen általános szerződési feltételek csak annyiban érvényesek. szükséges, amely megfelel a jogszabályi előírásoknak és az ügy logikai rendezésének, kivéve, ha eltérően állapodnak meg.

A foglalási kérelem az eladó e-shopja oldalain közzétett aktuális ajánlatából bizonyos rendelkezésre álló (vagyis „raktáron lévő”) áruk jogilag nem kötelező erejű és időben korlátozott lefoglalását jelenti, kizárólag átvételi és fizetési lehetőséggel. személyesen a kiszállítási ponton, ahol rendelés nem történik, és a vevő egyébként nem vállalja a lefoglalt áru megvásárlását vagy átvételét, ha szállítási módként "személyesen az üzletben - áru lefoglalása" választja. A foglalási kérelem többször is benyújtható. Az eladó az ily módon a vevő részére lefoglalt árut a foglalási kérelem elfogadása nélkül, korlátozott ideig díjmentesen és korlátozott ideig az értékesítés helyén megtartja (nincs tárgyalás, üzletkötés), ezzel lehetőséget adva a vevőnek, fontolja meg a lefoglalt áru megvásárlását. A vevő bármikor jogosult a foglalási igényt törölni. Az eladó jogosult a foglalási kérelmet törölni, ha a lefoglalt árut nem tudja biztosítani vagy megtartani az értékesítés helyén a vevő számára. A foglalás törlése automatikusan megtörténik, ha a foglalási időszak hiába jár le. A teljes tranzakció (beleértve a lefoglalt áru vevő általi megvásárlására vonatkozó jogilag kötelező érvényű ajánlat végrehajtását, annak eladó általi elfogadását, a lefoglalt áru kifizetését és átvételét) kizárólag személyesen, az értékesítés helyén (a az úgynevezett "kőraktár").

 

cikk II.

 

Az ár

 

Az áruk és szolgáltatások összes feltüntetett ára végleges, beleértve a 20% ÁFA-t.

Az eladót a vásárláskor az e-shop oldalán feltüntetett ár köti.

Az e-shopban kínált szortiment árai eltérhetnek az eladó értékesítési pontján érvényes szortiment áraitól.

cikk III.
 

Megrendelés
 

     A megrendelés a rendelési folyamat e-shopban történő megerősítésével jön létre az áruk vagy szolgáltatások vásárló általi kiválasztásával, beleértve a megrendelőlap teljes kitöltését és elküldését az eladónak. A megrendelés helyes és szabályszerű lebonyolításához szükséges a megrendelésben a szükséges adatok kitöltése, valamint a megrendelt áruk vagy szolgáltatások szállítási és fizetési lehetőségeinek kiválasztása.
     A megrendelés elküldésével a vásárló elfogadja a megrendelt áruk és szolgáltatások árát. Az elküldést követően a megrendelés a vevőre nézve kötelező érvényűvé válik, azaz javaslat az eladóval adásvételi szerződés megkötésére.
     A megrendelés e-shopban történő elküldése után automatikusan generálódik egy tájékoztató e-mail, amely elküldésre kerül a vásárlónak arról, hogy a vevő megrendelését az e-shop feldolgozásra eljuttatta az eladóhoz. Ez az e-mail nem az áru visszaigazolása a par. cikk 5.
     Abban az esetben, ha a vevőt kaució fizetésére kérik, ill előleget, vagy banki átutalással történő fizetést választ, azaz bármilyen más fizetési módot, amellyel az áru kiszállítását vagy a szolgáltatás nyújtását megelőzően utal át pénzt, ezt a fizetést a szállító által meghatározott határidőn belül köteles teljesíteni. Abban az esetben, ha a fizetés a megadott határidőn belül nem kerül jóváírásra a szállító számláján, az eladó törölheti a megrendelést a vevő előlegfizetési kötelezettségének elmulasztása vagy az előleg megfizetésének elmulasztása miatt.
     A megrendelés eladó általi visszaigazolása adásvételi szerződést hoz létre, amelyet csak a vevő és az eladó közös megegyezése alapján lehet módosítani vagy kiegészíteni, hacsak jogszabály vagy egyéb jogszabály másként nem rendelkezik. A megrendelés eladó általi visszaigazolása az eladó elektronikus üzenete, amelyet a vevő e-mail címére küld, vagy rövid szöveges üzenet, amelyet a vevő mobiltelefon-számára küldött, amelyet a vevő a megrendelésében feltüntetett, az milyen mértékben vitathatatlan a vevő megrendelésének elfogadása. Elektronikus üzenet az eladótól, amely nem erősíti meg, elutasítja vagy elutasítja a vásárló megrendelését, ill egyébként egyértelműen nem fogadja el a vevő megrendelésének elutasítását.
     Ha az eladó a megrendelés feldolgozási határidőn belül nem tudja teljesíteni a megrendelést vagy annak egy részét a legjobb erőfeszítések megtétele mellett, pl. ha az árut nem gyártják, nem elérhető a gyártónál vagy a szállító külső raktárában, a gyártó olyan súlyos változtatásokat hajtott végre, hogy a megrendelés teljesítése nem lehetséges, vagy vis maior okok miatt az eladó elállhat a rendeléstől, amelyről tájékoztatja a vevőt. Az eladónak jogában áll elállni a rendeléstől abban az esetben is, ha a vevő a megrendelésben hamis vagy megtévesztő, nem ellenőrizhető adatokat adott meg, például hibás e-mail, telefonos elérhetőség vagy hibás ill. nem létező cím. Ha a vevő előleget fizetett, az eladó köteles azt neki 14 napon belül visszaküldeni a megrendelés elállása vagy lemondása esetén.
     Abban az esetben, ha a vevő lefoglalja az árut, abban az esetben nem jön létre kötelező érvényű megrendelés vagy javaslat adásvételi szerződés megkötésére. Az eladó tájékoztatja a vevőt a lefoglalt áru átvételének lehetőségéről, mely foglalás 3 munkanapig érvényes és ettől az értesítéstől kezdődően fut e-mailben vagy SMS-ben, ha pedig a megadott határidőn belül nem kerül átvételre. időszakra, a foglalás lejár. A vevőnek lehetősége van a foglalás bármely elemét módosítani, vagy akár részben is elutasítani. Ebben az esetben a tulajdonjog az áru fizetésének pillanatában száll át a vevőre, és a szerződés csak akkor jön létre, amikor a vásárlás az eladó üzletében történik.

cikk IV.
 

Fizetési feltételek
 

     Az e-shopban az alábbi módokon fizethet árukért és szolgáltatásokért:
         fizetés utánvéttel (az áru átvételekor közvetlenül a futárnak fizet)
         készpénzes fizetés személyes átvételkor az üzletben - árufoglalás
         fizetés előlegszámla alapján - előre, az áru számlánkra történő beérkezése után kerül kiszállításra
         számla alapján történő fizetés a számlán feltüntetett esedékességgel
         fizetés ajándékutalvány alapján.
     Az ajándékutalvány egy előre kifizetett összeget jelent, amelyet a vásárló vásárláshoz használhat fel elegendő szabad előre kifizetett pénzeszközzel. A kupon érvényességi ideje fel van tüntetve. Az ajándékutalvány névértéke a vásárlóval egyeztethető.
     Az egyes fizetési módok pótdíjait az Art. Jelen általános szerződési feltételek VI.
     Az eladó kedvezményes lehetőségeket biztosíthat a vevőnek:
         kedvezmény az e-shopban történő regisztráció árából,
         ismételt vásárlási kedvezmény,
         kedvezmény egyszeri kedvezményes kupon alapján,
     A kedvezmények nem vonhatók össze.

 
 

V. cikk
 

Szállítási feltételek
 

     Az eladó köteles az árut a megrendelés létrejöttétől számított 30 napon belül a vevőnek eljuttatni, kivéve, ha másként állapodtak meg, vagy ha az árura nem határoztak meg hosszabb szállítási határidőt.
     Ha az áru raktáron van, a lehető legrövidebb időn belül a kapacitás szerint szállítjuk.
     Ha a megrendelés több árut és szolgáltatást tartalmaz és ezek egy része nincs raktáron, erről a vevőt részszállítási lehetőséggel tájékoztatjuk.
     Az áruval együtt a vásárló számlát (adóbizonylatot), utasításokat, valamint az árura vagy szolgáltatásra vonatkozó egyéb dokumentumokat küld a gyártótól.
     A teljesítés helyének az a hely minősül, ahová az árut leszállítják.
     Az eladó a szállítást a vevőhöz az alábbi módon végzi:

     Packeta Slovakia s. r. o., Sliačska 1/E, 831 02 Bratislava
     a Fullpost, s.r.o. által üzemeltetett Zásielkovňa szolgáltatáson keresztül. Székhely: Hlavná 22, 943 01 Komárno
     az eladó saját szállítmányozásával

Cikk VI.
 

Szállítási költségek, csomagolás és fizetési lehetőségek
 

     Előlegszámla alapján vagy fizetési átjárókon keresztül történő bankszámlára történő előlegfizetés esetén a Szlovák Köztársaság területére történő szállításért díjat számítunk fel:
         Postaköltség 4 euró.
     Az eladó megállapodhat a vevővel a szokásostól eltérő (fent említett) eljárásban az áruk vagy szolgáltatások küldésekor, valamint ezen szolgáltatások árában.
     Az eladó az azonnal elérhető árut elküldheti a vevőnek, és a megrendelés fennmaradó részét a törvényes határidőn belül pótlólag kiszállíthatja, de feltéve, hogy a vevőt a megrendelésben foglaltakon kívül további postaköltség nem terheli.

 
 

cikk VII.
 

A tulajdonjog átadása
 

     A tulajdonjog az eladótól a vevőre száll át a tárgynak az eladótól vagy fuvarozótól való átvételének pillanatában.

 
 

cikk VIII.
 

Az adásvételi szerződés felmondása
 

     A Vevőnek jogában áll a megrendelt áruktól vagy szolgáltatásoktól az adásvételi szerződés megkötésétől számított 24 órán belül elállási díj nélkül elállni a megrendelésre, a fogyasztó egyedi igényei szerint vagy kifejezetten egy fogyasztó számára készült áruk esetén.

 
 

cikk IX.
 

A fogyasztó azon joga, hogy az árut indoklás és a fogyasztó utasítása nélkül visszaküldje
 

     törvény (a továbbiakban: törvény) alapján. 102/2014. §-ában foglaltak szerint a távollévők között kötött szerződés vagy az eladó telephelyén kívül kötött szerződés alapján történő áru értékesítése vagy szolgáltatásnyújtás során történő fogyasztóvédelemről, valamint egyes törvények módosításáról (a továbbiakban: Törvény). 7. és azt követően az áru átvételének napjától számított 14 naptári napon belüli elállás joga az adásvételi szerződéstől, ha az eladó a jelen törvény szerinti tájékoztatási kötelezettségének eleget tett, egyéb esetekben a bek. törvény 2. vagy 3. §-a. Ha az adásvételi szerződés tárgya az áru kiszállítása, a fogyasztónak joga van elállni a szerződéstől még az áru átadása előtt.
     Ha a fogyasztó élni kíván e jogával, köteles az adásvételi szerződéstől való elállási nyilatkozatát legkésőbb a megadott határidő utolsó napjáig személyesen eljuttatni az eladó elérhetőségi címére, annak nyitvatartási idejében, vagy postai úton benyújtani. legkésőbb a határidő utolsó napján az elérhetőségeken megadott címre, vagy a joggyakorlás más tartós adathordozón történő rögzítés útján is gyakorolható. A fogyasztó a szerződéstől való elállásról szóló értesítést követően köteles személyesen elküldeni vagy átadni az elállt szerződés tárgyát annak minden dokumentumával együtt - pl. az eredeti számlát, használati utasítást és egyéb dokumentációt az áruról, amelyet az áruval együtt, de legkésőbb az elállástól számított 14 napon belül kézbesítettek (Tvt. 10. § (1) bekezdés). Javasoljuk, hogy a vásárlók saját használatra készítsenek egy másolatot a számláról, és küldjék el az árut ajánlott levélben és biztosított küldeményként. A szerződéstől való elálláshoz az alábbi űrlapot használhatja: Adásvételi szerződéstől való elállás, amelyben a "*" - csillaggal jelölt minimális adatot kell kitöltenie.
     Ne küldje el nekünk az árut utánvéttel, a küldeményt nem fogadjuk el.
     Az e-shop üzemeltetője az áruért/szolgáltatásért kifizetett összeget, beleértve a szállítási költséget is, az 5. pont szerint visszatéríti. 9. § bek. 3) sz. 102/2014. valamint a szerződéstől való elállás kézbesítésétől számított 14 napon belül bizonyíthatóan az áru megrendelésére fordított költségeket, de az áru átvételét megelőzően a pénzt nem köteles visszaküldeni, vagy a fogyasztó nem bizonyítja, hogy árut küldtek, ez nem vonatkozik arra az esetre, ha az eladó azt javasolta, hogy ő maga vegye át az árut.
     Az áru visszaküldésének költsége a fogyasztót terheli.
     A szerződéstől való elállás joga nem vonatkozik a 7. §-ban meghatározott árukra és szolgáltatásokra. 6 betű törvény a)-l) pontjaira. 102/2014. z Z. Megjegyzés a 6. ponthoz - idetartoznak például a fogyasztói igények alapján készült áruk, a higiéniai okokból vissza nem küldhető áruk, ha azokat becsomagolták és ezt a csomagolást felbontották, a védőcsomagolás feltörése esetén a rekordok értékesítése, ill. hasonlók, míg a jelenlegi megfogalmazás az e pontban meghatározott hatályos jogszabályokban elérhető.
     A fogyasztó viseli az áru értékének minden olyan csökkenését, amely az áru funkcionalitásának és tulajdonságainak megállapításához szükséges mértéket meghaladó használatból következett be.

X. cikk.
 

A szerződő felek jogai és kötelezettségei
 

     Az eladó és a vevő minősül a szerződő félnek.
     A vevő köteles:
         átveszi a megrendelt árut, ez nem érinti a szerződéstől való elállás jogát,
         kifizeti a megállapodás szerinti ellenszolgáltatást az áruért vagy szolgáltatásért az eladónak,
         ellenőrizze a csomag sértetlenségét, ill és maguk az áruk, amikor átvételre kerülnek.
     Az eladó köteles:
         árut szállítani a vevőnek a megkívánt minőségben, mennyiségben és a megállapodás szerinti áron,
         gondoskodni arról, hogy a kínált áru megfeleljen a Szlovák Köztársaságban hatályos jogszabályoknak,
         az áruval együtt, vagy kiegészítésképpen elküldi a vevőnek az áruval kapcsolatos minden dokumentumot, mint például az áruról szóló számlát, reklamációs űrlapot, kezelési útmutatót szlovák nyelvű kodifikált formában.

 
 

 
 

cikk XI.
 

Magánélet
 

 
 

     törvény (törvény) szerint kezeljük a személyes adatokat. 18/2018 Coll. módosításával a személyes adatok védelméről.
     Az üzemeltető a vásárló személyes adatait harmadik személynek nem adja ki, kivéve a kiválasztott szállítmányozó céget, amely az áruk vagy szolgáltatások kiszállítását biztosítja, illetve ellenőrzés esetén az állami hatóságoknak, illetve közös megegyezés alapján közvetítőnek. törvény szerint kötött. 18/2018 Coll.
     Az Üzemeltető köteles a személyes adatokat megfelelő technikai és szervezési intézkedések megtételével biztonságossá tenni, mielőtt azokat illetéktelen személyek számára hozzáférhetővé tenné. Ezenkívül az üzemeltető minden alkalmazottja köteles betartani a személyes adatok bizalmas kezelését.
     pontja szerint meghatározott jogokkal az érintettet megilletik. 19. és azt követő §-ok számú törvény 18/2018 Coll. a személyes adatok védelméről a módosított formában, különösen:

     a tájékoztatáshoz való jog, amelyet jelen tartalmi és üzleti feltételek teljesítenek,
     az érintettre vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférés kérésének joga - a törvény 21. §-a abból áll, hogy kérheti, hogy adatait milyen módon és célból kezeljük, miközben ezt a kérelmét a kapcsolattartási e-mail címen intézheti.
     a személyes adatok helyesbítéséhez való jog - a törvény 22. §-a lehetővé teszi a személyes adatok helyesbítését, ha azok elavultak,
     akkor élhet a személyes adatok törlésének jogával - Tv. 23. §, ha nem érdekli, hogy az üzemeltető továbbra is kezelje a személyes adatokat,
     a személyes adatok kezelésének korlátozásához való jog - Tv. 24. §, ha úgy véli, hogy a személyes adatok kezelése jogsértő módon történt,
     a személyes adatok kezelése elleni tiltakozás joga - a törvény 27. §-a,
     a személyes adatok hordozhatóságához való jog,
     joga van panaszt benyújtani a felügyeleti hatósághoz a kezelt személyes adatokkal kapcsolatban.

     Üzemeltető a következő személyes adatokat kapja meg a vásárlótól: cím, keresztnév, vezetéknév, cím, szállítási cím, számlázási cím, telefonszám, e-mail cím. ......, amelyeket a megrendelés helyes feldolgozása érdekében dolgozunk fel. Ezeket a személyes adatokat archiválási célból 10 évig tároljuk. A megrendelés feldolgozásának részeként a személyes adatok feldolgozása számla kiállítása, raktári (szállító) bizonylatok kiállítása, szállítás biztosítása, valamint könyvelés céljából történik.
     Ezek a webhelyek rögzítik az Ön IP-címét, információkat az időről, mennyi időt tölt ezen webhelyek megtekintésével, valamint információkat arról, hogy mely webhelyekről érkezik hozzánk. A cookie-k olyan szöveges fájlok, amelyek az Ön számítógépén tárolódnak, és a webhely forgalmának mérésére és az oldalak megjelenítésének testreszabására is szolgálnak, és ezeknek a fájloknak köszönhetően jobb tartalmat tudunk kínálni. Ezért ezeket a fájlokat jogos érdekünknek tekintjük. Egyes cookie-k harmadik felek fájljai, pl. Youtube, Google és hasonlók.
     A sütiket bármikor törölheti, vagy közvetlenül az Internet böngésző beállításaiban beállíthatja a gyűjtésüket. Ha meg szeretné tagadni a cookie-k gyűjtését, állítsa be az internetböngészőjében.

Ha a vásárló hozzájárult személyes adatainak az e-shopban történő e-mail marketing célú kezeléséhez, beleegyezett a kapcsolattartási e-mail címre e-mail üzenetek küldéséhez.
     Az e-mail marketing célú személyes adatokat a vezeték- és vezetéknév, e-mail cím vonatkozásában öt évre adjuk át. Ezeket a személyes adatokat harmadik félnek nem adjuk át.
     Hozzájárulását a vásárló személyes adatok feldolgozásával együtt bármikor visszavonhatja, mi pedig azonnal töröljük azokat. A kijelentkezés a felhasználói fiókban található jelölőnégyzet törlésével is lehetséges (ha a vevő felhasználói fiók létrehozását kérte). Az Ön által megadott személyes adatokat a továbbiakban nem használjuk fel e-mailes marketing célokra.
     Amennyiben a vásárló hozzájárult személyes adatainak az e-shopban történő SMS marketing célú kezeléséhez, beleegyezett abba, hogy SMS üzeneteket küldjön a telefonszámra.
     Az SMS marketing célú személyes adatok vezeték- és vezetéknév, telefonszám tekintetében öt évre szólnak.
     Hozzájárulását a vásárló személyes adatok feldolgozásával együtt bármikor visszavonhatja, mi pedig azonnal töröljük azokat. A kijelentkezés a felhasználói fiókban található jelölőnégyzet törlésével is lehetséges (ha a vevő felhasználói fiók létrehozását kérte). Az Ön által megadott személyes adatokat a továbbiakban nem használjuk fel e-mailes marketing célokra.

 
 

 
 

 
 

cikk XII.
 

Kártérítés az áru átvételének elmulasztása esetén
 

     Az eladónak joga van kártérítésre (a Ptk. 420. és azt követő §-ai szerint), abban az esetben, ha a vevő olyan árut rendelt, amelyet nem mondott el, ill. nem állt el a szerződéstől, és egyidejűleg nem vette át az árut a fuvarozótól, illetve az eladó kérésére személyes átvétel választása esetén az árut az átvételre meghatározott határidőn belül nem vette át. A vevő ezzel a cselekményével megszegte a Kbt. X pont 2. a) pontja, mely szerint a vevő köteles a megrendelt árut átvenni.
     Az eladó a kártérítés mértékének meghatározásakor elsősorban a szállítási költségeket és az áruk feladása esetén kapcsolódó díjakat, a csomagolással, a kiszállítással és a megrendelés adminisztrációjával kapcsolatos költségeket, valamint minden egyéb költséget veszi figyelembe, amely a megrendelés végrehajtása során felmerült. a kérdéses megbízást, és egyúttal jogában áll az elmaradt haszon felszámítására.
     Az eladónak joga van a kártérítéshez való jogát nem, vagy csak részben gyakorolni.

 
 

cikk XIII.
 

Záró rendelkezések
 

     Az eladó fenntartja a jogot, hogy jelen általános szerződési feltételeket és reklamációs feltételeket a vásárló előzetes értesítése nélkül is módosítsa. Az általános üzleti feltételek vagy reklamációs feltételek megváltozása esetén a teljes vásárlási folyamatra a megrendelés vevő általi elküldésekor érvényes általános üzleti feltételek az irányadók, amelyek az eladó honlapján érhetők el.
     A reklamációs feltételek szintén ezen általános szerződési feltételek szerves részét képezik.
     A megrendelés elküldésével a vásárló elolvasta az általános üzleti feltételeket, valamint a reklamációs feltételeket.
     Ezeket a feltételeket a nakupujbezpecne.sk e-shop tanúsítási projekt részeként dolgozták ki
     Jelen általános üzleti feltételek és reklamációs feltételek a társaság székhelyén a vásárlók számára megtekinthetőek, valamint az e-shop honlapján közzétehetők.
     Ha a fogyasztó nem elégedett azzal, ahogyan az eladó panaszát kezelte, vagy úgy véli, hogy az eladó megsértette jogait, lehetősége van az eladóhoz fordulni helyesbítésért. Ha az eladó a helyesbítés iránti kérelemre nemleges választ ad, vagy annak elküldésétől számított 30 napon belül nem válaszol, a fogyasztó a Szt. 391/2015. a fogyasztói jogviták alternatív megoldásáról és egyes törvények módosításáról, a vita alternatív megoldásának kezdeményezésére vonatkozó javaslattételi jogról. Az e-shop üzemeltetőjével fennálló fogyasztói jogviták alternatív megoldására illetékes szerv a Szlovák Kereskedelmi Felügyelet (www.soi.sk) vagy a minisztérium által vezetett alternatív vitarendezési jogalanyok listáján bejegyzett más illetékes jogi személy. a Szlovák Köztársaság Gazdaságának (https://www.mhsr. sk/obchod/ochrane-spobrebitela/alternative-solution-of-consumer-disputes-1/list-of-subjects-of-alternative-solution-of-consumer -viták-1), míg a fogyasztónak jogában áll megválasztani, hogy a felsorolt ​​fogyasztói jogviták alternatív rendezői közül melyikhez forduljon. A fogyasztó ugyanakkor használhatja a http://ec.europa.eu/consumers/odr/ címen elérhető online vitarendezési platformot, hogy javaslatot nyújtson be vitája alternatív megoldására. Az ajánlattétel díjairól a fogyasztó egy adott alternatív vitarendezési szervezet honlapján tájékozódhat.

A jelen általános szerződési feltételekben, valamint azok elválaszthatatlan részeiben (mellékleteiben) másként nem szabályozott kapcsolatokra a vonatkozó rendelkezések, elsősorban a Szt. törvény 40/1964. törvény 250/2007. törvény 102/2014. törvény 18/2018. 22/2004 Coll. törvény, valamint az 1. sz. 513/1991 Coll.
A vevővel eltérő feltételekkel történő újabb szerződés megkötése esetén a szerződésben rögzített feltételek elsőbbséget élveznek az általános üzleti feltételekkel szemben.
Jelen általános szerződési feltételek, beleértve azok szerves részét is, 2023.06.30-án lépnek hatályba.